Ledig hela dagen idag. Himla skönt, så jag passade på att ta med mig systemkameran på en promenad i förmiddags. Så härligt väder ute.
 
Blomma på gården med lite frost på.
 
Bakom 6 våningshuset bor jag.
 
Skatan i trädet.
 
Frostiga löv.
 
Åkern.
 
Frost.
 
Mer frost
 
Träd i motljus.
 
Den lilla pölen.
 
Den kämpande blomman.
 
Isbildning.
 
Den härliga blå himlen.
 
Gult och blått. 
 
Mer lönnlöv.
 
Snart är vintern här.
 
Blev många kort tagna, men tänkte inte lägga upp alla. :) Oj nu fick jag en katt i knät får nog spara nu. lite svårt att blogga samtidigt.
Foto, canon, höst, löv, natur,
Kollade igenom lite kort jag tog i somras, hittade två fina bilder på min katt Kitty. Hon är en lite försiktig katt som behöver, närhet och trygghet. När hon går ut måste altandörren vara öppen och hon går knappt längre än 4 meter från dörren. Ibland kan och våga sig lite längre ifrån. Snö är läskigt och regn är bara usch. Och pälsvård är hennes prioritet nummer ett. Alla hårstrån måste ligga exakt rätt. Hon har blivit mer och mer pratig genom åren och nu i år blev hon knäkatt. Och att ligga på matte i sängen är hennes nya grej.  Hon kommer från Södertälje katthem. När min andra katt Morgan var liten märkte jag att han behövde sällskap när jag inte var hemma så då gick jag till Södertälje katthem och en volentär tog emot mig, jag fick berätta min situation och varför jag ville ha en katt därifrån och när hon funderat lite sa hon att jag tror jag har en väldigt bra katt som skulle passa er två. Hon berättade att lilla Kitty hade kommit in med sina syskon och mamma när hon bara var en vecka gammal och att alla hennes syskon och även mamman redan hade fått hem men nu var det bara lilla Kitty kvar och hon var då 8 månder. Så då fick jag hälsa på Kitty, som var väldigt vänlig och kelig men såg lite fulsöt ut. Blinkade med ena ögat, pinnigaste svansen jag hade sett och lite rund om magen och vippade väldigt på öronen. Det blev kärlek vid första träffen. Så jag skrev på kontrakt och fick hämta henne efter att de hade kommit hem och tittat och godkänt mitt hem. Så ca 2 veckor senare fick jag hem henne. Morgan och Kitty hade sina duster dom två första veckorna men sen gick det bra och de lekte väldigt mycket. Morgon och Kitty är nästan lika gamla, skiljer bara 2 veckor mellan dom. Sen Morgan blev vuxen vid 2 års ålder bryr han sig inte så mycket om Kitty, han smäller mest till henne när hon kommer för nära. Men han är utekatt och när han är inne sover han mest eller äter så de funkar bra ihop ändå.
 
Kitty är lite finare idag, blinkar inte lika mycket med ögat och pälsen är jättefin men den pinniga svansen kommer hon alltid ha! :)  Matallergisk är hon tyvärr men äter hon veterinärmat och inte nallar av Morgansmat så går det bra. Och nu är hon hela 5 år och 5 månader.
 
Men funderar någon på att skaffa katt så rekommenderar jag verkligen att man går till något av alla katthem som finns där ute. Jag ångrar mig inte en sekund. Här är adressen till Södertälje katthem.
 
 
 
 
Foto, hittekatt, katt, södertäljekatthem,
Igår såg jag genrepet av Dödsdansen på Maximteatern.  Dödsdansen är skriven av Strindberg. Jag erkänner att jag var lite skeptisk innan jag skulle dit. Strindberg har jag inte någon koll på och mina fördomar var att det är ett drama och att det kunde bli lite tråkigt. Jag visste inte vad Dödsdansen handlade om.  

Men jag blev glatt överraskad den var riktigt rolig stundtals.  Det var en tragisk komedi. Handlade om ett gift par som hat/älskade varandra,  de ville inte leva med varandra men kunde inte leva utan varandra och sen kommer kvinnans kusin på besök och blir indragen i deras drama och intriger.  Det gifta paret spelades himla bra av Lena Endre och Mikael Persbrandt och kusinen av Thomas Hanzon.  Jag rekommenderar verkligen     att man ska gå och se denna. Av mig får den en stark trea av fem möjliga. 

teater,
Precis skrivit ett långt inlägg via min mobil och tryckte publicera men inte blev det publicerat!!! Ahhhrrrrggg nu måste jag skriva om. :(
Var och såg Flashdance på Chinateatern i torsdags och den var sååå bra. Jag var helt lyrisk när jag gick därifrån.  Sjöng på låtarna och ville bara dansa. Alla skådespelarna, dansare och sångare var så himla bra. Siw Malmqvist och Katrin Sundblad var så himla bra tillsammans och Hanna som spelade huvudrollen Alex var helt underbar. Vilka muskler och vilken kroppskontroll. Älskade filmen när jag var liten.  Videobandet blev nog nästan söndertittat och filmmusiken hade jag på Lp. Rekommenderar verkligen att man ska gå och se denna.

Teaterbilder,
Kollar igenom gamla kort och hittade några på katten Morgan när han var ett litet monster.
 
Här är ett litet suddigt kort men det speglar verkligen hans galna sida. Han var ett yrväder som liten. Här är han 11 veckor gammal. 
 
Här leker han i julgranskartongen  och är ca 6 månader.
 
 
Här är han 4 år och sover i fotöljen. 
 
Foto, katt,
Min katt Kitty har just nu tratt, pg a att hon fick eksem och kliade så mycket. Det är mycket bättre nu så nu har hon bara tratt när jag inte är hemma. Men här är en bild på trattkatten.
 
Och här kommer en bild på mitt monster Morgan. Det är han som är bossen i vårt hushåll. 
 
Foto, katt,
Vi fick ett jättefint halsband som kom från By Margrete. Hon har gjort en med rosa stenar och då går vissa av pengarna till bröstcancer fonden.
Idag var jag på Lillabloggdagen på Sundby Gård. Tema foto. Det var en intensiv men rolig dag och himla god mat fick vi. Bra arrangerat av Marlene ( http://fdensammamamman.blogspot.se/ ) och Annelie ( www.niehoffs.blogspot.se ). Vår foto lärare var Torleif Robertsson ( http://www.dodoprett.se/ )
Fick tre otroliga goodiebags, så en lista på sponsorer kommer längst ner under den bilden. 
 
Här är lite bilder från dagen.
 
Utsikten från Sundby Gård.
 
 
Vår fotolärare för dagen. Nu hade jag ingen bra bild för denna tog jag bara när jag testade en inställning på kameran.
 
 
Den otroligt goda buffén på Sundby Gård.
 
Bloggare tar kort på maten.
 
Min blandade mattallrik.
 
 
Älskar stilen på skylten. Snyggt typsnitt.
 
Närstudie på ett krokigt träd.
 
 
Blev egentligen helt fel, men det blev ett ganska snyggt mönster tycker jag.
 
 
Bryggan.
 
Några ska tydligen ut och fiska.
 
Vårt härliga värdpar för dagen!
 
De galna goodiebagsen!
Företag
# Insgram
By Margarete
#bymargarete
Plackers
#plackers
Smiling Cashew
#smilingcashew
De Bron
#debron
Forever
#sannhälsa
Kronfågel
#kronfågel
Waboba
#waboba
Leksandsbröd
#leksandknäcke
Viktväktarna
#viktväktarna
Foto
#tidningenfoto
Desenio
#desenio
Lustjakt
#lustjakt
Nordisk Film
#nordiskfilm
Tallink
#tallinksilja
Curves
#curvestumba
Mathem
#mathem
Globalstore
#globalstore
Villman
#villman
Solentro
#solentro
 
 
Chantibic
#chantibic
Kahls
#kahls
Ako
#roligaprylar
Urtekram
#urtekram
Klockargårdens
#klockargardens
Valio
#valio
Oatly
#oatly
Bakat & Gott
#bakatochgott
 
 
Brigbys
#brigbys
Living & room
#livingandroom
Nivea
#nivea
Ola Lauritzon (Müsli)
#minfrukost
Japanphoto
#japanphoto
SF Anytime
#sfanytime
Lambi
#lambideluxe
Lambi
#lambigourmet
Stanpresenter
#stanpresenter
Foto, ako, by margarete, curves, desenio, forever, globalstore, goodiebags, kronfågel, lambi, leksandsbröd, lillabloggdagen, living & room, mathem, nordisk film, oatly, plackers, sundbygård, tallink, valio, viktväktarna, waboba,
Förra helgen var det ganska kallt men soligt och fin, så jag passade på att ta med mig kameran på en tur.
Hittade detta lilla fina hus på en björk.
 
Träden i motljus blev himla fina i svartvitt.
 
 
Och flugsvampar är så coola så jag kan ju inte låta bli att ta kort på dom.
 
 
Och så här såg den ut i färg.
 
Imorgon ska jag på något spännande, en dag på Sundby Gård som ska gå i fotandes tecken. Vi är flera bloggare som kommer vara där och få tips och trix när det gäller fotografering, blir lite mat och sen lite goodiebags. Ska bli himla kul!
 
Foto, skog, svamp,
Denna veckas skisser som blev gjorda snabbt idag på min katt Kitty som bytte ställning hela tiden!
 
katt, skisser, teckning,
I tisdags var jag och såg Lady Gaga på Globen. Det var första gången jag var på en av hennes konserter. Det var över mina förväntningar.  Hon sjöng himla bra och inkluderade verkligen publiken i showen. Så en stark 3,  snudd på fyra får den av mig. 
 
Tyvärr satt jag så långt ifrån så det blev inga bra bilder med mobilen. Men här är en.