Kärt barn har många namn.

Tycker nog bäst om det Engelska ordet doodle, låter lite gulligt så där. Har jag en penna i handen och det finns papper i närheten (även sånt som man inte får rita på) så klottrar jag. När jag är på föreläsning, pratar i telefonen eller gör något annat, finns det inget papper har det hänt otaliga gånger att jag kladdar på mig själv, händer, armar och ben. Det är lite rogivande. Zoomar ut lite och man behöver inte tänka på vad man ritar utan det bara blir något.
Denna gjorde jag häromdagen.
Tittade runt bland illustrationsbloggar igår. Hittade konstigness blogg, himla intressant. Hittade hennes lista på tips vad man kan rita när man inte har någon fantasi. Så igår gjorde jag nummer 20 en molnstad. Började tänka på Matulda och Megasen som var en av mina favoritböcker när jag var lite. Så lite inspirerat av den. En 5 minuters skiss blev det.
Försökte hitta bilder från Matulda och Megasen, var lite dåligt med det, men här är en. Det är från film/tv serien.
Här är mitt nya fina visitkort!
Igår var det då dags igen för kroki på dansmuseet. Denna gång var det en tjej från dansakademin som dansade. Hon hade mer varierade poser, det var riktigt kul att rita. Även denna gång var mina gamla lärare där. Här är några av teckningarna jag gjorde igår. Dom är inskannade på min nya fina multiskrivare, skrivare och skanner i ett! Och den fungerar med min relativt nya dator. Sååå skönt.
Igår var jag på Kroki i Dansmuseets lokaler, det var fullt med folk. Träffade på 2 av mina gamla lärare. Min bildlärare Bernt Andersson från grundskolan (Björkhaga) och min bildlärare Marianne från Tumba gymnasium. Bernt träffar jag på lite då och då, han har bl a varit på min enda uställning och jag har varit på en av hans många utställningar. Bernt var den som uppmuntrade och gjorde att jag tyckte det var kul att rita och måla. När jag sökte illustratörs utbildningar i England var han den som skrev ett brev om min talang som skickades med ansökan. Det var så kul att se honom och se att han mådde bra igen. Han har haft lite hjärtproblem men är nu pigg igen.
Vi hade en kille från balettakademin som gjorde poserna, han var ok men lite ensidiga poser, han verkade ha lite dålig fantasi igår. Han gjorde poser som var från 1 minut till 5 minuter. Jag kände mig lite ringrostig ibörjan men sen släppte det, men på slutet blev det sämre igen för att jag var trött och hade svårt att koncentrera mig. Men här är några av skisserna jag gjorde igår.
Gjorde en även med vänster hand, tycker det är roligt att se om det jag gör med vänster får ett annat utryck eller blir lika bra som höger handens.
Satt och tänkte på filmen Spiderwick och de fantastiska varelser som Tony DiTerlizzi skapat, började kladda det blev någon konstig grodvarelse. Inte så snygg men ändå.
Så då började jag fundera på hur en groda ser ut, så jag letade upp en bild och ritade en riktig groda. Den blev lite bättre.
Min tecknar hand behöver öva mer, det är ok när jag ritar av men när jag skapar eget blir det lite si så där just nu. Så det blir till att rita och rita och rita.
Imorgon ska jag faktiskt in till Dansmuseet i stan för dom har krokimålning imorgon så då får jag rita massor. Ser verkligen fram emot det. Lär nog lägga upp några bilder därifrån här på min blogg.
Det där med att vara kreativ kan vara väldigt svårt ibland. Just nu är det lite trögt men jag försöker ändå rita eller måla något varje dag så om bara i 5 minuter.  Detta gjorde jag idag.